ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ ВКЪЩИ | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ ВКЪЩИ

Мечтаеш за бяла усмивка, която да ти дава самочувствие и много положителни преживявания…, но ти липсва време за кабинетно избелване на зъбите или пък финансова възможност, за да го направиш. В Дентално студио д-р Димитрови имаме решение – по-икономично и съобразено с твоето време, така че да ти е супер удобно!

 

Ето и какво ще откриеш в статията:

  • Какво НЕ трябва да опитваш вкъщи, за да избелиш зъбите си

 

  • Какви са предимствата от избелването на зъби в домашни условия

 

  • Кога домашното избелване на зъби не е подходящо за теб

 

  • Етапи на домашното избелване на зъби

 

  • Колко дълготраен ще е резултатът от домашното избелване на зъби

 

 

Какво НЕ трябва да опитваш вкъщи, за да избелиш зъбите си

Много популярен днес е опитът за избелване на зъбите с хлебна сода (сода бикарбонат). Ще те помолим да не пробваш това у дома. Частиците на содата са силно абразивни и не само няма да избелят зъбите ти, а буквално ще свалят емайла им. С времето това ще доведе до чувствителност от топло, студено, кисело, сладко… и нужда от сигурна среща с нас, но не за по-бяло усмивка, а за дентално лечение.

 

Не избелвай зъбите си със сода бикарбонат!

Не избелвай зъбите си със сода бикарбонат!

 

Същото важи и за активния въглен. Идеята за използване на активен въглен за избелване на зъбите е, че микропорите на въглена ще се свържат с молекулите на оцветителя и ще го премахнат. Истината е, че единствената причина поради, която въгленът би допринесъл за премахване на повърхностни петна, е силната абразивност на частиците му, което би довело до вече описания резултат при содата, или иначе казано просто ще увреди емайла на зъбите ти.

 

Какви са предимствата от избелването на зъби в домашни условия

Домашното избелване на зъби е абсолютно безболезнено и безвредно за зъбите ти. Системата за домашно избелване е много удобна за използване, тъй като правиш процедурата в удобно за теб време от деня и не се налага да стоиш дълго време с отворена уста на зъболекарския стол.

Домашното избелване на зъби се прави с предварително изготвени от зъботехник индивидуални шини, в които поставяш избелващия агент.

 

Индивидуални шини за домашно избелване на зъби.

Индивидуални шини за домашно избелване на зъби.

 

Например можеш да извършиш избелването докато гледаш телевизия или слушаш музика, вършиш домашна работа, четеш книга или си взимаш душ. Когато след време зъбите започнат да потъмняват, може да решиш да ги освежиш отново в удобен за теб момент, без да е необходимо да си записваш час или да посещаваш зъболекар в обедната си почивка. И още една добра новина! Докато при кабинетното избелване е възможна поява на лека чувствителност, която изчезва до ден-два, то при домашното избелване такава не се очаква.

 

Кога домашното избелване на зъби не е подходящо за теб

В периода на самото избелване и две седмици след това не бива да се приемат оцветяващи храни и напитки. Кафето, червеното вино, черният чай, всякакви червени плодове като боровинки, къпини, малини, ягоди и др. оцветяващи трябва да се избягват. В противен случай е твърде вероятно да не постигнеш желания резултат.

 

Мм дааа, красотата изисква жертви!

Мм дааа, красотата изисква жертви!

 

Естетични възстановявания като корони, мостове, композитни реставрации, фасети не подлежат на избелване. Противопоказно е избелването при много изтрити или оголени зъби, тъй като те могат да станат силно чувствителни под въздействие на избелващия гел.

Както при тренировките за стегнато и здраво тяло, трябва да си постоянен и в процедурите за избелване на зъби в домашни условия, особено в началото!

 

Както при спорт, така и при избелването на зъби вкъщи се изисква постоянство, особено в началото.

Както при спорт, така и при избелването на зъби вкъщи се изисква постоянство, особено в началото.

 

Ако правиш домашното избелване на зъби за първи път, трябва да намираш време всеки ден в продължение на 10 дни, защото в противен случай се нарушава цикълът и няма да постигнеш белотата, която целиш.

 

Етапи на домашното избелване на зъби

За да се случи домашното избелване на зъби, все пак трябва първо да запазиш час за консултация в нашите кабинети. Тази среща е необходима, за да:

  1. Определим дали емайлът на зъбите ти ще се повлияе от избелващия агент.
  2. Ако всичко е наред, то нашите дентални специалисти ще се погрижат да отстранят натрупалия се зъбен камък както и да полират зъбите ти.
  3. Следва вземането на отпечатъци за изготвянето на индивидуални шини от зъботехник, в които ще поставяш в последствие избелващия агент. Шините ти ще бъдат готови в рамките на 2-3 дни.
  4. И воала! В удобно за теб време ще вземеш от денталното студио шините си и ще получиш инструкции как да нанасяш избелващия гел, както и по колко време да стоиш с шините в устата, за да получиш мечтания резултат.

 

Колко дълготраен ще е резултатът от домашното избелване на зъби

Когато избелването се прави за първи път, се използват 2 шприци от материала за период от 10 дни. В зависимост от консумацията на оцветяващи храни и напитки или тютюнопушене, резултатът може да се задържи за период от 4-6 месеца. След този период може да се направи освежаване, за което ще е необходима само 1 шприца за период от 2 дни. В зависимост от усилията, които полагаш за запазване на постигнатия резултат, може да се наложи и използването на само 1/2 шприца от избелващия гел за период от 2-3 дни.

 

Усмихни се на лятото и заложи на положителните емоции и преживявания!

Усмихни се на лятото и заложи на положителните емоции и преживявания!

 

За въпроси и записване на час за консултация може да се свържеш с нас на посочените контакти в края на страницата отдолу.


© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev