КАК ДА ЗАПАЗИТЕ КРАСОТАТА НА ВАШИТЕ БРЕКЕТИ DAMON CLEAR? | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

КАК ДА ЗАПАЗИТЕ КРАСОТАТА НА ВАШИТЕ БРЕКЕТИ DAMON CLEAR?

09.04.2014

Скъпи DAMON CLEAR пациенти,

Можете успешно да поддържате красотата и чистотата на вашите реално невидими брекети DAMON CLEAR! Просто трябва да разберете как вашите брекети “се оцветяват” и какво можете да направите, за да не се случва това.

DAMON CLEAR брекетите реално не се оцветяват. Те са направени от здрав материал (поликристал алумина), който е инертен, т.е. не подлежи на оцветяване. В два щателни теста, брекетите DAMON CLEARса потапяни в кафе, горчица и червено вино за цели 8 седмици! И познайте какъв е бил резултатът – DAMON CLEAR са били напълно резистентни на оцветяване към всеки един от изброените продукти!

Въпреки че брекетите сами по себе си не се оцветяват, лепилото, с което са залепени към зъбите, може да се оцвети. Освен това е възможно оцветяващи храни и течности да попаднат в улея на брекетите. И поради това, че брекетите са напълно прозрачни, може да изглеждат оцветени.

И така, за да запазите вашите брекети DAMON CLEAR напълно невидими, спазвайте следните прости стъпки:

– спазвайте добра устна хигиена

– избягвайте определени храни и напитки по време на лечението

– почиствайте редовно хранителните остатъци, които се заклещват под дъгата в улея на брекетите.

Как да спазвате добра устна хигиена и кои храни да избягвате?

За да запазите вида на вашите брекети DAMON CLEAR, е необходимо да спазвате добра хигиена и да се въздържате от консумацията на определени храни по време на лечението, като например прекомерна употреба на кафе, червено вино или чай. Добрата хигиена включва измиване на зъбите след всяко хранене със специалната ортодонтска четка, дадена ви от вашия лекуващ лекар, обилно изплакване на устата след това, използването на конец за зъби поне веднъж дневно. Вашият ортодонт ще ви даде и междузъбни четки, които е препоръчително да използвате под дъгите между брекетите.

 

Как да премахнете хранителните остатъци, заклещени под дъгата в улея на брекета?

Ако хранителни остатъци или течности попаднат под дъгата в улея на брекетите, може да използвате орален душ с антибактериална вода за уста. Чрез него се премахват част или всички заклещени под дъгата остатъци. Препоръчително е по време на лечението периодично да се правят почиствания на зъбите. При тези почиствания вашият ортодонт ще отвори брекетите, ще свали дъгичките и с помощта на полиращата система със сода ще премахне изцяло всички налепи, полепнали по и във брекетите.

Ако спазвате тези прости стъпки, вашите DAMON CLEAR брекети ще останат невидими през цялото лечение и ще отразяват истинския цвят на зъбите, докато вашата нова красива усмивка се появи!


© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev