Композитни фасети | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

Композитни фасети

Композитни фасети – предимства 

Композитните фасети са не просто ефективен, но и качествен начин да подобрите усмивката и външния вид. Идеята за поставяне на зъбни композитни фасети е да превърнете естествените си зъби в по-бели и с по-красива форма, за да си върнете самочувствието и увереността. Ако сте решили да си сложите фасети, първото нещо, което е важно да разберете е, че те не увреждат по никакъв начин зъбите Ви, а напротив – те ще подобрят тяхната здравина и функционалност. Композитните фасети, подобно на порцелановите, също имат своите предимства. При поставянето на композитни фасети естествените Ви зъби се изпиляват минимално. За разлика обаче от другия вид фасети, при композитните фасети има по-висока вероятност от оцветяване в следствие приема на пигментни храни и напитки или тютюнопушене. Заради материалите, от които са направени композитните фасети, както и заради тяхната пореста структура, е възможна абсорбцията на малки количества вода, което би довело до нужда от по-често полиране, за да може да бъде запазен техният естествен вид. 

Как и кога е нужно да се поставят композитни фасети?

Поставянето на (композитни) фасети налага няколко посещения при дентален специалист. Лекарят ще Ви прегледа и ще направи оценка на състоянието на Вашите естествени зъби както и на евентуалните рискове от поставяне на зъбни фасети.  Взима се отпечатък от естествените Ви зъби, за да могат да бъдат изработени композитни фасети, които да съответстват перфектно на новата Ви усмивка. Всички композитни фасети се правят индивидуално спрямо Вашите лични нужди и предпочитания. След поставянето и залепването на композитните фасети, те се дооформят и полират от нашите специалисти, за да бъдат идеални и усмивката да Ви да грее като слънце. 

Нужда от композитни фасети

Предимствата от поставянето на композитни фасети са много. Новата Ви усмивка ще бъде за цял живот – фасетите не са  нужни само по естетически показания, те спомагат за подобряване здравината на естествените Ви зъби. Материалите, от които се изработват зъбните фасети по никакъв начин не увреждат емайла, нито са вредни за останалите структури на зъбите и устата Ви. Композитните фасети имат единствено положителен ефект върху усмивката Ви от една страна, а от друга те са перфектно решение за зъбни проблеми, за които сте смятали, че са невъзможни за разрешаване. Фасетите са отлично решение при наличие на  силно изтрити зъби, от което е твърде вероятно да чувствате дискомфорт и болка при консумация на студени или кисели храни. Голямото разстояние между предните зъби също е поправимо с поставянето на фасети. Фасетите предпазват от задълбочаване на проблемите, намаляват дразнещата и некомфортна чувствителност. Болката, която сте изпитвали, ще остане завинаги в миналото. 

Грижа за зъбите и зъбните композитни фасети

Поставянето на зъбни фасети е първата крачка към постигане на перфектна, сияеща и красива усмивка. За да запазите обаче тази красота е нужно да се грижите добре за здравето както на зъбите, така и на венците. Нашите дентални специалисти  ще Ви дадат съвети, които да Ви насочат към постигане на идеална орална хигиена, както и интервалите, на които  е необходимо  да се правят профилактични прегледи. Ако имате въпроси или се притеснявате дали поставянето на фасети е правилното решение за Вас – не се колебайте да ни потърсите! 


всички процедури

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev