ВРЕМЕНЕН ЗЪБЕН МОСТ | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ВРЕМЕНЕН ЗЪБЕН МОСТ, ЦЕНА

Временен зъбен мост – цена и процедура

Първото Ви посещение при дентален специалист е свързано с преглед и подготовка на зъбите – те се изпиляват и се взима отпечатък, за да може да се изработи нужната мостова конструкция. Поставянето на временен зъбен мост обикновено се прави при необходимост преди поставянето на постоянен зъбен мост или имплант. Временният зъбен мост се изработва или от зъботехник, или от денталния лекар директно в устата на пациента. 

Временен зъбен мост – цената на красивата усмивка

Временният зъбен мост може да Ви бъде поставен веднага след изваждането на зъб или при загубата на такъв. Това е нужно, докато трае оздравителният процес след екстракцията и да пази мястото до поставяне на имплант или постоянен зъбен мост. Временният зъбен мост е от изключителна нужда, защото спомага за оформянето на меките тъкани след екстракция на зъб. Той се поставя непосредствено след екстракцията (ваденето на зъб). Неговата роля е да направи така, че да не се образува пространство между тялото на бъдещия постоянен мост и гингивата. Временният зъбен мост защитава и от бактериални инфекции, застрашаващи устната кухина. Тази временна зъбна конструкция много бързо възстановява говор, дъвкателна способност, а и възвръща красотата на усмивката Ви. 

Временен зъбен мост – цена, възстановяване и значение 

Важно е пациентите да разберат, че от първостепенно значение е процесът по възстановяване на меките тъкани. Поставянето на временен зъбен мост (цената се определя индивидуално) предотвратява прорастване или разместване на зъбите до поставянето на постоянен зъбен мост или имплант. Ако не се постави временен зъбен мост е възможно зъбите да прораснат, което би довело до травматични възли при захапката (оклузията) или прорастване на срещуположните зъби (антагонистите). Нашите специалисти от Дентално студио д-р Димитрови ще направят всичко, което е нужно, за да може да си върнете ослепителната усмивка и доброто качество на живот. 

Причини за поставяне на (временен) зъбен мост – цена

Причините, които могат да доведат до поставяне на (временен) зъбен мост са много. Разбира се, на първо място това е загубата на един или повече от естествените Ви зъби. Загубата на част от функциите в областта със загубени зъби е също важен повод да осмислите решението с поставяне на зъбен мост. Подобна дисфункционалност може да доведе и до проблеми с говора. Възможно е определени букви да се изговарят по различен начин или да има съскане. Не на последно място – поставянето на временна мостова зъбна конструкция подобрява естетиката на усмивката Ви до поставянето на постоянна такава или надимплантна конструкция, което е важно за всеки човек. Ако Ви се наложи поставяне на временен зъбен мост – цената обикновено се определя индивидуално, защото всеки пациент е различен и има нужда от различни процедури. Временният зъбен мост (цената и другите предпоставки) е важно решение и е нужно да направите консултация с дентален специалист, за да се уверите, че това е правилният подход и лечение за Вас. С поставянето на временен зъбен мост (цената, на който се определя след посещение и консултация) не свършва грижата за зъбите Ви. В зависимост от това дали предстои поставянето на постоянен зъбен мост или надимплантна конструкция, времето, което ще трябва да се носи временният зъбен мост варира. Например временният зъбен мост се носи между 1-2 месеца преди поставянето на постоянен, докато периодът преди протезиране над имплант е между 4-6 месеца.    
 


всички процедури

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev