Д-р Ани Димитрова
Запазете час

Д-Р АНИ ДИМИТРОВА

Въпреки че, вече не работя като дентален лекар, аз останах мениджър на Дентално студио Д-р Димитрови. Заедно с Емо го създадохме от посяването на семенцето до голямо дърво, здраво вплело корени в земята, но неспиращо устрема си нагоре! Ако все още бях активно практикуващ стоматолог, не бих искала да работя никъде другаде! Това е „третото ни дете“, с д-р Димитров - влагаме много любов в това, което правим тук и сме истински щастливи, когато видим грейналите очи и широките усмивки на нашите пациенти.

Родена съм на 10.03.1963 год. в гр. Разград. Майка ми и баща ми бяха зъботехници и може да се каже, че отраснах в стоматологичната поликлиника в Разград. Играех си в свободните кабинети, „правех“ зъби от восък, помагах на майка ми. Но… ако очаквате да кажа, че оттогава си мечтая да стана зъболекар, няма да е истина.

Най-голямата ми любов и страст като дете и досега са книгите и четенето. Те ме пренасяха в друг свят, с тях мечтаех и ми се случваха невероятни приключения. Благославям първия момент, когато попаднах в градската библиотека. Всяка седмица си тръгвах от там с огромна купчина книги, които просто поглъщах. Сега добавих и нова любов – писането.

След 7-ми клас ме приеха в Английска езикова гимназия, гр. Русе, защото бях слушала за това училище и пожелах да уча там. Благодарна съм на родителите ми, че не се уплашиха да ме изпратят да уча в друг град на такава „млада“ възраст, сама. Това си е школа за живота.

А и там срещнах любовта - Емо, понастоящем д-р Димитров, който беше причината и аз да уча стоматология. Като студенти родихме и отгледахме двете си деца.

След 25 години работа като дентален лекар, вътрешният зов в сърцето ми започна да се пробужда отново и да ме тегли в друга посока. Аз имах хроничен здравословен проблем, за който обвинявах професията си. И в търсене на решение за себе си, на 50 год. се озовах студентка (още четене и учене) в Институт за интегративно хранене, Ню Йорк САЩ, онлайн обучение. През 2014 г. се дипломирах като холистичен здравен треньор и това сложи край на денталната ми кариера.

Създадох практиката си Здраве с Ани и започнах да помагам на други жени като мен, да се справят със здравословните си проблеми без лекарства, с промяна на храната, навиците на хранене и живот, промяна в мислите и отработване на емоционалните блокажи, които всички имаме и които стоят на пътя към мечтите ни. Започнах и да пиша (другата ми любов) и през 2018 год. издадох първата си книга „Най-добрият лекар…си ти“.

В свободното си време, освен четенето обичам да гледам филми, за да се разтоваря от стреса. Обожавам да пътувам, да изследвам непознати места и хората там – как живеят, бита им, взаимоотношенията им. Красиви природни гледки, изгрева, залеза, планината, могат да ме оставят без дъх и … времето отлита.

Не забравям, че животът е пътуване към себе си…

Усмивката е любов, покана, откритост, желание за свързване, добронамереност, здраве, красота, честност (тя не лъже), отваря сърцата на другите, създава партньорства, приятелства. Тя е подарък, който даваме на света…

Здравето е избор, който правим всеки ден…

Сами създаваме живота си чрез мислите и емоциите си.

Винаги имаме избор, дори тогава, когато избираме да „не изберем“!

 

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev