Д-р Деница Божидарова
Запазете час

Д-Р ДЕНИЦА БОЖИДАРОВА

Още от дете исках да стана зъболекар. Едва в шести клас, вече бях сигурна, че това е нещото, което искам да правя в живота си. Дъщеря съм на зъботехничка и художник реставратор. Ваканциите си прекарвах в стоматологията, където играехме с децата на другите зъботехници или в ателието на баща ми. Майка ми ми разказваше, че няма по-голям подарък от усмивката на хората и, че именно това дава смисъл на работата й. Що се отнася до рисуването, още се вълнувам при миризмата на боите, вида на четките и хаоса, който цари в творческата среда. Смешно е, когато осъзная, че професията ми е свързана с тези на моите родителите по много забавен начин. Аз избрах да съм зъбен реставратор. Случайност? Не вярвам в случайностите.

Завърших дентална медицина във Медицински университет Варна през 2016 година. След дипломирането няколко месеца стоях без работа. Имах визия за работното си място и отказвах друго. Може би това е моментът, в който повярвах, че сами градим съдбата си и можем да имаме всичко, което пожелаем. Трябва ни само търпение, за да го получим. Така започнах работата си в „Дентално студио Д-р Димитрови“. Сега работя това, което обичам и съм благодарна всеки ден за възможностите, които ми предоставя живота.

Обичам новите начинания и емоцията, която ми носят, затова обикновено се захващам с повече, отколкото позволява свободното ми време. Но малко са нещата, които задържат за дълго вниманието ми. Обичам да рисувам. Има нещо предизвикателно, което те кара да израстваш в изкуството и в същото време ти дава спокойствие. А и в него никой не може да ти каже, че грешиш, просто изразяваш себе си, това е всичко. Друго любимо мое занимание са суинг танците. Препоръчвам ги на всеки, които обича да танцува. Точно като самата музика и стила на танца, хората, които се занимават със суинг са весели, позитивни и зареждащи. Останалото си свободно време запълвам с четене на интересни книги и смях с приятели.

Не забравям, че...

„Смехът е най-доброто лекарство.“

„Приятелите са най-хубавият подарък.“

„Няма добри и лоши хора. Важна е страницата от живота на човека, която си обърнал да четеш.“

„Ние създаваме обстоятелствата в живота си.“

„Любовта е най-добрата валута. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.“

„Нищо не работи освен, ако ти не го направиш.“

„Успехът, това е да се харесваш, да харесваш това, което правиш, да харесваш начина, по който го правиш.“

„С годините ще откриеш, че имаш две ръце – една, за да помагаш на себе си, и втора, за да помагаш на другите.“

 

Избрах да работя в Дентално студио Д-р Димитрови, защото исках да съм на място, на което ще имам възможност за развитие. Стремя се да давам на хората най-доброто, на което съм способна, а денталното студио е мястото, на което мога да постигна мечтата си. Много хора не знаят как да се усмихват, а да помогнеш на човек да се научи отново да го прави, е подарък.

 

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev