ДИЗАЙН НА УСМИВКАТА | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ДИЗАЙН НА УСМИВКАТА

Сигурно сте чували за дизайн на усмивката, или пък сте попадали на снимки и информация за това. Оказва се, че повечето хора смятат, че става дума за  формата на зъбите и това е вярно, но е само една малка част от цялата магия.

Усмивката трябва да е в хармония и да допълва лицето на човек, а за да се случи това, само красиви зъби не са достатъчни. Техният цвят, форма и големина трябва да съответства на чертите на лицето, на тена, на пола, възрастта и на устните.

Чували ли сте за линия на усмивката? Това е въображаема линия, която минава по режещите ръбове на горните зъби. За да има хармония, при усмивка тази линия трябва да върви по контура на извивката на долната устна или да е успоредна на нея. Друго условие за естетика е пропорциите на зъбите: на определена дължина съответства строго определена ширина, в противен случай зъбите изглеждат несъразмерни и неестествени.

Линия на усмивката

Тук на помощ идва денталната фотография. Когато се планира цялостно възстановяване на усмивката, освен фото снимки на зъбите в усмивка и захапка, ние правим и специален набор от снимки на лицето на пациента, в профил и анфас, в усмивка и в сериозно състояние, както и кратки видео клипове, които запечатват цялостното излъчване преди лечението и са отправна точка за планирането на новата усмивка. Освен това се вземат отпечатъци от двете челюсти и  се отливат гипсови модели, на които се моделират новите зъби, съобразно всички “тънкости”, които споменахме по-горе. На този етап от изключителна важност е и тясното сътрудничество между стоматолог и зъботехник. Специална техника дава възможност този “макет” да бъде временно пренесен в устата , благодарение на което пациентът може да се види как би изглеждал с новата си усмивка. Тогава отново се правят комплект снимки и кратко видео.

Всичко това е от полза, освен за лекуващия дентален лекар, и за пациента. Така той взема активно участие в собственото си лечение, защото ясно може да види и усети как ще се чувства и изглежда с новата усмивка, може да пожелае промени, които на този етап е лесно да се направят върху временните конструкции и когато бъде постигнат желания от него резултат, да се премине към изработването на постоянните естетични възстановявания.Дентална фотография

Така можете предсказуемо да получите усмивката, за която винаги сте мечтали!

Вие бихте ли се съгласили да променят усмивката ви, без да знаете как ще изглеждате на края? Ние НЕ.

 

Вижте как да изберете своя зъболекар Русе.


© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev