ИМПЛАНТИТЕ – НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСВАЩИ ЗЪБИ! | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ИМПЛАНТИТЕ – НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСВАЩИ ЗЪБИ!

Зъбни имплантиЗъбният имплант е заместител на липсващ единичен зъб или множество зъби. Той играе ролята на изкуствен корен, върху който може да се постави коронка или мост и така да се възстановят един или повече липсващи зъби в устата. Колкото по-рано след загубата на зъб се пристъпи към неговото възстановяване с имплант, толкова по-естествено и лесно ще се върне пълният комфорт за пациента, а и по този начин няма да позволим загуба на кост поради естествения процес на резорбция след загубата на зъб.

Зъбен имплантИмплантите позволяват да се възстанови дъвкателната способност на хора, които са загубили голяма част от естествените си зъби. Много удачно е поставянето на имплант в случаите, когато има един единствен липсващ зъб, тъй като това позволява да се възстанови зъбната редица без да се изпиляват съседни зъби за изработването на мост. Друг подходящ случай е този, при които има загубени няколко задни зъба. На тяхно място могат да се поставят импланти, които да служат като опори при изработването на зъбен мост, за да се избегне поставянето на снемаема протеза. Импланти се поставят и в случай на пълно обеззъбяване, тъй като те осигуряват много стабилна опора на целите протези и създават по-голям комфорт и стабилност.

Поставяне на зъбни имплантиИмплантът представлява винт, който най-често е изработен от титан. Основният фактор за решението да се постави имплант и за стабилността му във времето е наличието на достатъчно количество кост. Тази кост трябва да е достатъчна като обем, височина и ширина, за да се осигури здраво захващане на импланта в нея, което е важно за предсказуемостта на лечението. Ако в мястото на имплантиране няма достатъчно кост, може да се добави изкуствена такава. При изваждане на един зъб, костта около него започва да се резорбира, т.е. да намалява, така че колкото по-бързо се предприеме имплантиране след загуба на даден зъб, толкова по-добре.

Ако искате да предприемете лечение с импланти, трябва да знаете, че добрата орална хигиена е от съществено значение за дългия живот на имплантите в устата. Трябва да се грижите и да почиствате имплантите така както се грижите за собствените си зъби. Профилактичните прегледи и почистване на зъбен камък два пъти годишно са много важни. Тютюнопушенето е фактор, който може да компрометира имплантологичното лечение. То може да доведе до провал при самото имплантиране и след като имплантът е вече интегриран. Така че ако планирате имплантологично лечение, желателно е да спрете цигарите. Правилната захапка е важен фактор за стабилността на имплантите. Препоръчително е веднъж годишно да посещавате имплантолога, който да провери захапката и да отстрани вредни фактори, ако такива са се появили.

 

Очаквайте допълнителна информация за имплантите от Дентално студио д-р Димитрови!


© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev