Поставяне на импланти |Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ИМПЛАНТИ

Зъбният имплант е заместител на липсващ единичен зъб или множество зъби. Той играе ролята на изкуствен корен, върху който може да се постави коронка или мост и така да се възстановят един или повече липсващи зъби в устата. Колкото по-рано след загубата на зъб се пристъпи към неговото възстановяване с имплант, толкова по-естествено и лесно ще се върне пълният комфорт за пациента, а и по този начин няма да позволим загуба на кост, поради естествения процес на атрофия след загубата на зъб.

Имплантите позволяват да се възстанови дъвкателната способност на хора, които са загубили голяма част от естествените си зъби. Много удачно е поставянето на имплант в случаите, когато има един единствен липсващ зъб, тъй като това позволява да се възстанови зъбната редица без да се изпиляват съседни зъби за изработването на мост.

Друг подходящ случай е този, при който има изгубени няколко задни зъба. На тяхно място могат да се поставят импланти, които да служат като опори при изработването на мост, за да се избегне поставянето на снемаема протеза.

Импланти се поставят и в случай на пълно обеззъбяване. Вариантите в този случай са, или да се поставят импланти и върху тях неподвижна конструкция – мост, или да се сложат специални импланти, за които целите протези се заключват и създават по-голям комфорт и стабилност.

Основният фактор за решението да се постави имплант и за стабилността му във времето, е наличието на достатъчно количество кост. Тя трябва да е достатъчна като обем, височина и ширина, за да се осигури здраво захващане на импланта в нея, което е важно за предсказуемостта на лечението. Ако в мястото на имплантиране няма достатъчно кост, може да се добави изкуствена такава. Ето защо, когато се планира поставяне на имплант, се прави скенер, който дава триизмерен образ на костта и е най-точният начин да се определи как и за колко време ще се проведе лечението.

Ако искате да предприемете лечение с импланти, трябва да знаете, че добрата орална хигиена е от съществено значение за дългия живот на имплантите в устата. Трябва да се грижите и да почиствате имплантите така, както се грижите за собствените си зъби. Профилактичните прегледи и почистване на зъбен камък два пъти годишно са много важни. Тютюнопушенето е фактор, който може да компрометира имплантологичното лечение. То може да доведе до провал при самото имплантиране и след като имплантът е вече интегриран. Така че, ако планирате имплантологично лечение, желателно е да спрете или поне намалите цигарите. Правилната захапка е важен фактор за стабилността на имплантите. Препоръчително е веднъж годишно да посещавате имплантолога, който да провери захапката и да отстрани вредни фактори, ако такива са се появили.


всички процедури

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev