Абразио и директни реставрации| Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ДИРЕКТНИ РЕСТАВРАЦИИ/АБРАЗИО

Изтриването на зъбите (абразио) е физиологичен процес, при който настъпва загуба на твърдите зъбни тъкани вследствие на механично изтриване при дъвкане, при киселинно въздействие от храната, стомаха; при скърцане и стискане на зъбите, неправилна захапка. При това, освен естетиката, се нарушава и функцията на зъбите. Изтритите зъби стават чувствителни и реагират на кисели, сладки храни, студено, особено когато вече се е показал “по-мекия” слой на зъба – дентина. А от този момент изтриването на зъбите се случва 7 пъти по-бързо.

Когато изтриването се задълбочи, се понижава и височината на цялата захапка, което може да доведе до болки в ставите и изменение в начина, по който изглежда лицето - поява и задълбочаване на гънки и бръчки околко устата, устните изглеждат по-тънки и с “увиснали” ъгли, придаващи тъжно изражение.

Когато се установи подобен проблем, е нужно да се вземат отпечатъци от челюстите на пациента, с цел диагностика и се изработва восъчен модел, който визуализира как ще изглеждат зъбите след възстановяването им. Този модел служи и за ориентир на лекаря по дентална медицина.

Ние възстановяваме изтритите зъби чрез скулптирането им директно в устата с композит на една от водещите световни марки, наслагвайки там, където има липса  на зъбна тъкан, имитирайки напълно емайл, дентин и формата на зъбите.  Тази процедура се прави с локална упойка  и всички зъби се възстановяват в рамките на няколко дни. Без пилене и обличане в корони, възможно най-биологично и в най-кратки срокове. По този начин ви връщаме не само красивата усмивка, но и функцията на зъбите, както и възстановеното равновесие в цялата уста.


всички процедури

© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev