ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСВАЩ ЗЪБ С АДХЕЗИВЕН МОСТ | Дентално студио д-р Димитрови
Запазете час

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСВАЩ ЗЪБ С АДХЕЗИВЕН МОСТ

Когато в устата ви липсва зъб поради травма или изваждането му, съседните зъби се разместват, понякога в много кратък срок от време. Тази промяна в позицията на зъбите, както и прорастване на срещуположния на липсващия зъб,  може да доведе до проблеми с венците и захапката, чието лечение по-късно отнема повече време и е по-скъпо. Затова е разумно да се възстановят липсващите зъби възможно най-скоро след загубата им (но не по-скоро от 1 месец).

Възстановяване на липсващ зъб с адхезивен мост

Единични или няколко липсващи зъби могат да бъдат възстановени по следните начини: с фиксиран на съседните зъби мост, протеза (когато дефектът не е ограничен със зъби в единия си край) или импланти. Кой от вариантите ще е най-подходящ за вас, можете да обсъдите с вашия дентален лекар след клиничен преглед.

Адхезивният мост e алтернативен метод за възстановяване при  загуба на зъб. Той представлява скулптиране на липсващия зъб от композит, като се използват специални фибровлакна, чрез които възстановяването се прикрепя за съседните зъби, в които се правят съвсем малки каналчета в границата на емайла.

Предимството на този метод е, че е по-биологичен и щадящ към твърдите зъбни тъкани, тъй като не се изпиляват съседните зъби, както е при традиционния зъбен мост. Това дава възможност, ако след време решите, да замените адхезивния мост със имплант. Освен това тази конструкция може да се поправи при нужда, за разлика от металокерамичния мост, който трябва изцяло да се замени с нов. Друго предимство е, че възстановяването на липсващ зъб по този метод, се извършва в едно посещение, постигайки максимално добри функционални и естетични резултати.

Смята се, че адхезивният мост е по-скоро временно решение, но при добра орална хигиена и грижа, и при липса на вредни навици, като стискане и скърцани със зъби, конструкцията може да ви служи дълго време.

 

Ако и вие имате липсващи зъби и желаете да се усмихвате без притеснения, обадете се на 0888890703 или 082/823072 и запазете своя час за консултация.


© 2018 Дентално студио Д-р Димитрови, Русе Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev